Kuchynská linka a jej plocha nemusí mať jednotnú výšku. Vyššia plocha kuchynskej linky je pohodlnejšia, vďaka nej sa pri práci v kuchyni nemusíme hrbiť. Umývacie centrum kuchyne je vhodné umiestniť vyššie, naopak centrum varenia (sporák) by z bezpečnostných aj praktických dôvodov malo byť situované nižšie.
Kuchynská pracovná plocha prípravného centra by mala mať šírku 80 až 150 cm. V jej blízkosti alebo pod ňou je vhodné umiestniť kuchynské zásuvky prípadne kuchynské skrinky s kuchynskými pomôckami. Kuchynská pracovná plocha môže mať aj rôznu hĺbku. Najbežnejšia hĺbka kuchynskej pracovnej dosky je 60 cm. Ak ju rozšírime o 10 až 20 cm, získame väčší komfort pri práci v kuchyni. Keď je kuchynská pracovná doska hlbšia, horné kuchynské skrinky môžu byť zavesené nižšie bez nebezpečenstva úrazu hlavy.
Kuchynské skrinky a ich usporiadanie – vo Vašej kuchyni nič nesmie prekážať a zároveň musí byť ľahko dostupné a po ruke. Kuchyne Schüller ponúkajú kompletný úložný program vnútorného vybavenia Vašej kuchyne pre inteligentné uloženie všetkého, čo moderná kuchyňa potrebuje. Systém logicky delí vnútorné priestory Vašej kuchyne, pričom využíva každý centimeter štvorcový jednotlivých kuchynských skríň, skriniek a zásuviek. Výsledkom je maximálne využitý priestor a prehľadne usporiadané potraviny a kuchynské náradie a prístroje s dôrazom na to, že predmety dennej potreby sú vždy po ruke a ľahko a rýchlo dostupné. Výborným pomocníkom sú kuchynské skrine vybavené drôteným programom, prípadne vysúvacími regálmi.